KUL VYKSMAS: Saulei nusilenkt… renginys jau kovo 11 dieną!!!

KUL VYKSMAS: Saulei nusilenkt…

„Kauškučio” koncertas, kuriame bus pristatyta naujausia programą „Saulei nusilenkt…”. Renginyje apjungiami tautiniai šokiai ir projekcijos. Teminė programa sukurta remiantis mitologine tautosaka ir lietuvių autorių choreografine kūryba.

Apie programos idėją: Mitologinėse sakmėse suasmeninta deivė Saulė sulyginama su moterimi-motina. Lietuviai saulę labai gerbė, mylėjo. Ji buvo laikoma gyvybės teikėja.

Vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studija „Kauškutis“ Mažeikiuose gyvuoja nuo 1988 metų. Šiandien jis jungia apie 200 Choreografijos mokyklos mokinių ir mokytojų. „Kauškutis“ – „Daugiau kaip tris dešimtmečius kauška „Kauškučio“ klumpelės. Nuo repeticijų ir koncertų gausos, tolimų kelionių nemažai nudilo, bet tas pradinis nedrąsus kauškėjimas su metais vis garsyn, vis tolyn… Platūs studijos koncertiniai maršrutai ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniuose festivaliuose nuo Baltijos šalių iki Kanados. „Kauškučio“ vadovai ir šokėjai sujungti nuoširdžiausiu noru puošti Lietuvą liaudišku šokio ritmu…”