Apie internetinius b-a-u-b-u-s

Ar tave buvo užpuolę INTERNETINIAI B-A-U-B-A-I??
Nuskambėtų keistai, jei išgirstum, jog dažnai grėsmę socialiniuose tinkluose susikuriame patys? Kaip gali būti pavojingas pats sau? Tuoj papasakosim!
Grėsmės socialiniuose tinkluose slepiasi visai už tavo profilio durų. Per paprastas slaptažodis gali nulemti tavo paskyros vagystę, o neatsakingai pasidalinta informacija gali sukurti dar vieną tave virtualiame pasaulyje. O čia… galime sutikti daugybę internetinių baubų: išplatinti privatūs pokalbiai ir informacija ne tik apie tave, bet ir apie tavo draugus bei artimuosius, netikros paskyros socialiniuose tinkluose, teršiančios tavo reputaciją, finansiniai nuostoliai ir dar daug kitų nemalonių reikalų!
Tad dalinamės keliais patarimais, kaip saugoti save ir savo artimuosius:
1. Pripažink, juk niekada neskaitai Privatumo politikos, kuriant paskyrą socialiniuose tinkluose. Tad mažais žingsneliais raginame pradėti nuo to. Nustebsi, kiek svarbių dalykų apie tavo privatumą ten parašyta.
2. Esi kūrybiškas žmogus, tegul ir slaptažodžiuose išsilaisvina tavo fantazijos!
3. Sugrįžęs namo užrakini duris, o kodėl leidi tavo socialinių tinklų namus lankyti visam pasauliui? Dėk spynelę ir savo nuotykius rodyk tik artimiausiam draugų ratui.
4. Kiekvieną pavasarį renkamės socialinėje akcijoje „DAROM!“, o tu ją DARYK visus metus savo socialinėje erdvėje. Nešiukšlink pats ir palaikyk tvarką.
Skamba juokingai, nes taip paprasta? Atmink, paprasti dalykai kartais yra svarbiausi ginklai!
Telšių apskrities jaunimo informavimo ir konsultavimo taškas
(JIK MAŽEIKIAI)
(Info produktas sukurtas su kolegomis, ERYCA mokymuose:))