2022 MVJDC RENGINIAI

KAS BUVO, YRA IR BUS – 2022 MVJDC RENGINIAI

Mūsų planuose daug sumanymų, bet šiandien norime prisiminti stipriausius ir papasakoti apie artimiausius įvykius.Šių metų pradžia centrui energinga ir kupina naujovių. Nuo aktyvaus mokinių dalyvavimo konkursuose, naujų būrelių  ir kūrybingų mokytojų iniciatyvų  iki naujų iššūkių centrui. Suorganizuoti KUL VYKSMO projekto renginiai sulaukę jūsų palaikymo. Kuriasi atviras jaunimo centras RIFAS, tuoj tuoj atsivers jo durys jaunimui.

KUL VYKSMAS: COMIC renginys subūrė comic kultūra besidomintį Mažeikių jaunimą. Laisvame kultūros  vyksme susipažinome su Lietuvos komiksų kūrėjais Migle Anušauskaite, Tomu Mitkumi, Viktorija Ežiukų. Džiaugiamės, kad iš savo užimtos darbotvarkės mums laiko skyrė Crazy queen, iškarto įkvėpusi struktūros cosplay konkursui ir spalvingai nušvietusiai šį reiškinį.

KUL VYKSME užgimė AJC Rifo  komandos draugystė su Memel tabletop asociacija, tikimės pamažu ją kūrenti ir per Rifą atnešti D&D žaidimų tradiciją į Mažeikių miestą. Manga, comiksai, animacija tai neitikėtiną potencialą turintis reiškinys, MVJDC po truputi kuria planus ateinantiems 2023 metams, kad KUL VYKSMAS turėtų tasą ir dar plačiau išskleistų šią temą.

Puikūs atsiliepimai, mus padrąsina toliau eksperimentuoti, taigi gegužės 6 dieną kviečiame apsilankyti KUL VYKSMAS ART IN ACTION renginyje. Galėsite pabendrauti su performanso atlikėja Monika Dirsyte, sudalyvauti interaktyviame 4 room spektaklyje, išvysti mūsų centro Magija studijos vadovės Irutės

 Miltakienės ir jos mokinių performansą ir žinoma panirti į baltišką dainos tėkmę, kuri gali nunešti ten kur nesitikėjote palydint Justei Lipinskienei. Projektas tęsis toliau, menininkas Algimantas Rokas Černiauskas gegužės antroje pusėje reziduos MVJDC, jis pateiks savo viziją pilkam centro fasadui, išjausdamas mūsų pastato bei paties centro dvasią.  Taip centras po truputi atsiveria naujiems potyriams, mokosi priimti žvilgsnį iš išorės ir keičiasi.

Liepos pradžioje centro kolektyvas skubės į Juodkrantę, ten XX tarptautinis Baltic voice konkursas – festivalis, kuris šiais metais organizuojamas po MVJDC vėliava. Lauksime mažeikiškių ten! Pažadame  įspūdingą  įvykį. Konkurse dalyviai iš  21 vienos šalies, šis konkursas jau tapęs prestižiniu ir siūlo išskirtinai geriausius jaunųjų atlikėjų pasirodymus, tikras malonumas ausims…

Rudenį centras sezoną pradės su kameriniu Austėjos koncertu, atviru visiems norintiems pasimėgauti žemaitiškos kalbos nektaru. Apie Austėja visi sužinojo, kai jos dainos  Žiauriai graži žiema video pasklido po socialinius tinklus,  karantino metu. Ši išskirtinė atlikėja pristatys savo naujausią kūrybą, norintys gales tiesiog pasikalbėti su ja ir pasmalsauti apie kurybos užkulsius. Taigi laukia tikrai įdomus vakaras.

Šiuos renginius Mažeikių vaikų ir jaunimo daugiafunkciui centrui organizuoti padeda gautas finansavimas iš LKT bei Mažeikių rajono savivaldybės, didelį AČIŪ tariame ir partneriams bei  rėmėjams, kurie prisideda prie šių renginių įgyvendinimo.