Gautas Lietuvos kultūros tarybos finansavimas dviems Mažeikių vaikų ir jaunimo daugiafunkcio centro projektams

Norime pasidžiaugti, kad Mažeikių vaikų ir jaunimo daugiafunkcis centras laimėjo Lietuvos Kultūros tarybos finansavimą  netgi dviems pateiktiems projektams.

BALTIC VOICE konkursas – festivalis.

Dešimtą kartą Juodkrantėje liepos 2-4 dienomis Liudviko Rėzos kultūros centro lauko estradoje vyks tarptautinis vaikų ir jaunimo festivalis-konkursas BALTIC VOICE 2022. Ne tik iš Lietuvos miestų, bet ir iš užsienio šalių čia suvažiuos jaunoji karta, puoselėjanti dainavimo žanrą, tobulinanti savo dainavimo įgūdžius ir skleidžianti žinią apie jaunimo polėkius, siekius žengiant meno, muzikos platybės keliu. Pagrindinis festivalio tikslas – sukviesti vaikus ir jaunimą iš visų šalių, suteikiant jiems galimybę kartu pasidalinti savo pasiekimais mene ir įrodyti, kad daina – jėga, kuri, peržengdama visas sienas, jungia tautas. Festivalio-konkurso kulminacija – liepos 4 dieną 17.00 val. vyksiantis laureatų finalinis koncertas ir apdovanojimų vakaras. Daugiau informacijos: https://www.balticvoicecontest.com/about/ https://www.facebook.com/groups/BalticVoice/

KUL VYKSMAS – inovatyvus ir interaktyvus projektas. Jo centre – gyvoji kultūra.

Projekto tikslas stimuliuoti ir aktyvinti miesto ir viso rajono kultūrinį gyvenimą, pasitelkiant bendradarbiavimą ir idėjinius mainus tarp profesionalių kultūros kūrėjų iš visos Lietuvos ir Mažeikių miesto bendruomenės.  Projektas sudarys terpę, kurioje dalyviai, svečiai, partneriai, kartu su lankytojais kurs nenutrūkstamą kultūrinį vyksmą.

Pasirinkta forma, keturi interaktyvūs renginiai. Apimantis šiuos kultūrinius aspektus: comic kultūrą, etno tradiciją, problemas iškeliantį ir jų sprendimų ieškantį meną. KUL VYKSMO renginių lankytojai ir dalyviai galės pažvelgti į kultūros reiškinius iš įvairių požiūrio taškų, kuriuos apjungę susidarys turtingą visumos vaizdinį.

Pirmasis šio projekto renginys jau kovo 11 d. KUL VYKSMAS: Saulei nusilenkt…, Mažeikių kultūros rūmuose, pradžia 16 val.